Cinci indivizi din comuna Dornești au ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore, după ce au fost protagoniștii unei încăierări în plină stradă în urmă cu două săptămâni. Ei sunt acuzați de

„încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice” și în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unei măsuri restrictive față de aceștia.

Evenimentul a fost înregistrat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea în cursul serii de 30 august.În acea zi, în intervalul orar 21:30-22:00, Arhip Luțu și Constantin Cristian Luțu s-au întâlnit pe strada Zorilor din comuna Dornești cu Marcel Luțu, Tiberiu Marcel Bobu și Claudiu Marian Luțu. În urma unui conflict mai vechi între familiile acestora, cei cinci s-au încăierat lovindu-se reciproc, folosind obiecte contondente. În urma loviturilor primite le-au fost  provocate leziuni traumatice, conform certificatelor medico-legale emise la data de 3 septembrie, prin actele de violență la care au participat fiind tulburată ordinea și liniștea publică.

De asemenea, Arhip Luțu a distrus prin aruncarea cu pietre trei ochiuri ale unui geam al imobilului aparținându-i lui Marcel Luțu, producând astfel și prejudicii materiale persoanei vătămate.

Cei cinci indivizi violenți au fost audiați în cursul zilei de joi, ei prezentând în fața polițiștilor versiuni diferite ale evenimentului.

În urma unor ordonanțe de reținere emise de către organele de cercetare penală, în cursul zilei de joi cei cinci au fost reținuți în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, urmând ca în cursul zilei de astăzi ei să fie prezentați procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unei măsuri restrictive.