Un incendiu puternic a izbucnit vineri noapte într-o gospodărie din Volovăț, la mai multe construcții corp comun. Alarma s-a dat în jur de ora 23.15, focul pornind din șură, de la becul lăsat sub tensiune, mai precis de la efectul termic al acestuia față de materialele din jur. Pompierii de la Detașamentul Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț, au intervenit cu patru autospeciale de stingere . La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție anexă, corp comun, cu pericol de propagare la restul gospodăriei și la două locuințe aflate în imediata apropiere.

Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00, din fericire în limita găsită, fără a afecta casele de locuit. Au ars șura, grajdul și un garaj, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Au mai ars circa o tona de fân, șase metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat 40 mp din acoperișul unei bucătării de vară și un perete lateral al acestei construcții

”Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și bucătăria de vară ale proprietarului afectat, cât și cele două locuințe învecinate, cu bunurile aferente”, au transmis pompierii militari suceveni.