O absolventă a Școlii Doctorale de la Facultatea de Ştiințe Economice și Administrație Publică (FSEAP) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost premiată de Academia Română în cadrul ceremoniei online, desfășurată pe 3 decembrie, în care s-au decernat premiile pentru anul 2018.

Daniela Mihaela Neamţu, doctor în economie din anul 2016, sub conducerea științifică a prof.univ.dr. Cristian Valentin Hapenciuc, a fost distinsă cu premiul „Victor Slăvescu”, oferit în domeniul științe economice, pentru teza de doctorat „Educația, vector al dezvoltării socio-economice”, publicată în anul 2018 la Editura Economică din București. Lucrarea premiată tratează o problemă de maximă importanţă şi relevanţă în contextul dinamicii specifice economiei mondiale a secolului al XXI-lea, folosind o metodologie complexă, concepută ca o acțiune simultană de instrumente, metode și tehnici de cercetare. Ea furnizează celor interesați clarificări și soluții cu privire la îmbunătățirea sistemului educațional, ca vector al dezvoltării socio-economice. Lucrarea premiată de Academia Română are ca referenți științifici profesori consacrați în mediul universitar românesc, între care prof.univ.dr. Gabriela Prelipcean, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof.univ.dr. D.H.C. Constantin Brătianu, Academia de Studii Economice din București,  prof.univ.dr. Teodora Roman, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. D.H.C. Ionel Bostan, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și prof. univ. Dr. Cristian Valentin Hapenciuc, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Printre numele valoroase premiate de Academia Română amintim: Academicianul Răzvan Theodorescu, cu Premiul „George Oprescu”,regizorul Stere Gulea și criticul de teatru Marina Constantinescu, cu Premiul „Aristizza Romanescu”, Mircea Platon, redactor-șef al revistei „Convorbiri literare”, pentru cooperarea fructuoasă cu Academia Română.