Lidl continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a două noi magazine, în ziua de joi, 10 decembrie - unul în orașul Siret, județul Suceava și celălalt în orașul Gheorgheni, județul Harghita. Ambele unități dispun de câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Magazinul din Siret este situat pe strada Simion Florea Marian, Nr. 2A. Acesta va fi primul magazin Lidl din Siret, iar în urma inaugurării sale, vor fi create 20 de noi locuri de muncă.

Magazinul Lidl din Siret are o suprafață de vânzare de peste 1.000 m² și peste 80 de locuri de parcare. În parcarea magazinului se va afla și o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noile unități Lidl din Siret și Gheorgheni dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

Pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, pe baza recomandărilor oficiale ale autorităților, Lidl face o serie de recomandări pentru clienți - plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere și păstrarea distanței recomandate față de alte persoane. Pentru a-i ajuta pe clienții care stau la coadă să păstreze distanța recomandată față de cei din jurul lor, și în noile magazine Lidl se găsesc indicatoare pe podea în zona caselor de marcat. În același timp, companiaface apel la solidaritatea clienților pentru a respecta la rândul lor atât recomandările autorităților, cât și măsurile individuale de prevenție în timpul cumpărăturilor.

Retailerul german are peste 280 de magazine în România, 5 centre logistice şi 8000 de angajaţi, precum și 380 de furnizori de produse din România în tot sortimentul companiei. Dintre aceştia 290 livrează bunuri în sortimentul permanent.