Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a primit în weekend 2.280 de tablete de la Compania Vodafone România, din primul lot de 4.080 de tablete electronice. Necesarul în județul Suceava este de aproape 9.000 de dispozitive. Din discuțiile pe care le-au avut reprezentanții IȘJ Suceava cu Vodafone România, aceștia din urmă au promis că primul lot complet de 4.080 de tablete electronice va fi livrat cât mai curând, urmând ca până la finele anului aceste dispozitive să fie împărțite elevilor din județ.

Ministerul Educației oferă aceste dispozitive electronice elevilor din medii defavorizate, pentru a putea desfășura cursurile online, ținând cont de contextul epidemiologic actual.Vodafone este câștigătoarea licitației, este firma care trebuie să livreze și celelalte tablete achiziționate pentru elevii din județul, urmând ca IȘJ Suceava să facă distribuția în școli, de unde vor fi predate părinților care au depus cereri în cadrul programului „Școala de acasă”. Tabletele din această primă tranșă vor ajunge la elevii care au declarat că nu dețin nici un fel de dispozitiv electronic necesar desfășurării cursurilor online.

 

 Distribuirea măștilor și dezinfectanților în școli

Din ce ne-a spus inspectorul şcolar adjunct Ioan Dumitru Puiu, de la IŞJ Suceava, numărul exact de tablete ce vor fi distribuite elevilor din județ este de 8.463. Am mai aflat de la reprezentanții IȘJ Suceava că tabletele primite „trebuie să treacă prin mâna tehnicianului IȘJ Suceava, care le va instala un soft, cu ajutorul căruia să poată fi monitorizate, dat fiind faptul că dispozitivele vor fi acordate elevilor gratuit, în cadrul programului național Școala de acasă, în baza unui contract de comodat. Este multă muncă, care însă trebuie făcută, iar inspectorii au decis să nu lase această responsabilitate în sarcina directorilor, pentru a avea siguranța că toate dispozitivele vor putea fi monitorizate și inventariate ușor”.

La IȘJ Suceava au ajuns joi, 3 decembrie, 15.000 de litri de dezinfectanți și 780.000 de măști de protecție, care, începând de luni, 7 decembrie, vor fi distribuiteîn școlile din județ.