Zeci de copii care învață la Școala Primară Osoi, din localitatea suceveană Vulturești, au simțit bucuria sărbătorilor de iarnă, Moș Nicolae venind la ei încărcat cu cadouri din partea membrilor Rotary Club Suceava Cetate și a partenerilor acestora la această frumoasă inițiativă.

“Decembrie a fost și va fi întotdeauna cea mai așteptată perioadă a anului de către cei mici. Este luna speranței, a creării și înfăptuirii celor mai frumoase dorințe ale copilăriei: a vacanţei de iarnă, a săniușului, a ghetuțelor pregătite pentru Moș Nicolae și a bradului împodobit în jurul căruia Moș Crăciun dăruiește cadouri. Și în acest an clubul nostru a dorit să facă parte din aceste momente pline de magie de care copiii de la Școala Primară Osoi își vor aminti cu drag atunci când vor crește mari. Ne-am fi dorit ca aceste momente să le fi trăit alături de copii, în mijlocul bradului frumos împodobit și în surdină să auzim colinzi cântate de glasurile lor cristaline. Dar cum anul acesta este unul mai aparte, am ales să ducem cadourile la școală, iar cu ajutorul învățătoarelor fiecare copil să le primească în siguranță acasă”, spun reprezentanții Rotary Club Suceava Cetate, care au făcut o nouă surpriză micuților de la Școala Osoi, după ce anterior le-au donat mobilier nou pentru clase, iar ulterior laptopuri, tablete și cartele de telefonie cu net inclus, pentru ca ei să poată face școala online, într-o zonă unde nu există furnizori de internet.

“Stă în puterea fiecăruia să ajutăm, oricât de înstărit sau modest ar fi. Fie că donăm timp, bani, obiecte sau cunoștințe, așa punem în mișcare rotițele marelui mecanism al binelui”,a declarat Ana Chirilescu, membră a clubului.

“Copiii așteaptă luna cadourilor cu mare nerăbdare și dorință. Deși anul acesta este unul greu încercat, noi continuăm să fim alături de copiii de la Școala Primară Osoi pentru ca ei să aibă parte de sărbători de poveste. De aceea, alături de partenerii clubului nostru le-am pregătit surprize de neuitat”, a adăugat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Cofetarii pasionați de la Saveurs au îmbinat cu măiestrie cele mai alese ingrediente naturale și le-a pregătit copiilor ciocolată și caramele artizanale. Prietenii de la Fiterman Pharma au adăugat suplimente alimentare, vitamine și dezinfectanți, atât de utili în această perioadă prin care trecem. Alături de ei a fost și Ecuator Holding, care a completat cadourile cu diverse dulciuri.

“Astăzi a fost o zi specială pentru cadrele didactice de la Școala Primară Osoi, dar mai ales pentru copiii școlii noastre. A fost minunat să-i revedem și cel mai frumos a fost că erau toți atât de fericiți, atât de încântați și nerăbdători să se uite în punguțe. Totul a fost la superlativ”, a spus Alina Costan, învățătoare la Şcoala Primară Osoi.

“Mulțumim din tot sufletul Rotary Club Suceava Cetate și învățătoarelor pentru toate cadourile făcute copilașilor. Le-ați făcut o mare bucurie”, au transmis părinții copiilor de la Școala Osoi.

“Chiar și în acest mod ne bucurăm nespus întrucât experiența din anul anterior ne-a arătat că entuziasmul copiilor este și mai mare căci ei împart darurile primite cu frățiorii și surorile lor. Sperăm că prin implicarea noastră și modelul pe care încercăm să îl oferim copiii de astăzi vor ajunge la rândul lor adulți altruiști și plini de compasiune, fiind ei înșiși un model în societate”, a încheiat Vasile Varvaroi.

Cadourile aduse de membrii RCSC au ajuns la 28 de școlari și 12 preșcolari.