Demararea etapei a II-a a vaccinare împotriva virusului care s-a răspândit pe tot globul pământesc a fost așteptată cu speranță și nerăbdare de un număr mare de suceveni, dornici să se imunizeze cât mai rapid.

În judeţul Suceava, pentru următoarele șapte au fost programate la vaccinare 5.084 de persoane.

Cele mai multe solicitări sunt în municipiul Suceava, unde gradul de ocupare a locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele șapte zile.

“Cetăţenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ, unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți,  Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni. Menţionăm că în judeţul Suceava sunt deschise publicului pentru programare șase centre de vaccinare, cu șapte cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 420 de persoane cu prima doză şi cu rapel”, a transmis directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Florin Sădean.

Pentru data de 18 ianuarie a.c., în  etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, s-au înscris 825 de persoane în vederea vaccinarii împotriva Sars-Cov2

În etapa a II-a sunt programaţi pentru vaccinarea anti-COVID-19 şi cei 2200 beneficiari din centrele de recuperare sau din centrele medico-sociale de pe raza judeţului Suceava. Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă a început de luni, 18 ianuarie, în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, care are un efectiv de 390 beneficiari, dintre care 277 și-au dat acordul pentru vaccinare.

Programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv.