Pompierii au intervenit, duminică după-amiază, la un incendiu anunțat la magazinul Profi din Vicovu de Jos, focul pornit la spațiul de depozitare din spatele unității fiind stins fără probleme deosebite. Totuși, partea ieșită din comun a cazului este că, după toate probabilitățile, doi minori au provocat incendiul, după ce anterior au cumpărat o brichetă de la angajata magazinului.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați, arzând izolația, două lăzi frigorifice, două frigidere mici, mai multe alimente expirate fără valoare depozitate în lăzi din material lemnos. Pagube există așadar. Pompierii și-au dat seama în scurt timp că este vorba de un foc provocat cu o brichetă.

Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că în jurul orei 15.00, doi minori au cumpărat o brichetă de la magazin, mai apoi fiind văzuți plecând în spatele societății, în locul în care incendiul a izbucnit, fapt confirmat și de vânzătoare. Din păcate, camerele video din exterior nu au surprins momentul incendierii.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,distrugere”.