Ziua Mondială a Zăpezii (World Snow Day) a fost sărbătorită - așa cum se întâmplă de aproximativ zece ani - și la Vatra Dornei, stațiunea montană din județul Suceava fiind una dintre zecile de locații din întreaga lume în care, duminică, s-a organizat acest eveniment de tradiție, sub patronajul Federației Internaționale de Schi.

Deși erau -12 grade Celsius, Pârtia Parc, acolo unde s-a desfășurat evenimentul, era plină de oameni.

În cadrul programului WSD pus la cale de către cei de la Euroski, școala oficială de schi a stațiunii Vatra Dornei, s-au regăsit lecții gratuite de schi pentru copii, un atelier de siguranță pe pârtie și parada mascotelor pe schiuri, paradă la care au participat zeci de copii și tineri, costumați în tot felul de personaje de film și desene animate.

“Anul acesta, pandemia ne-a forțat la un program mai restrâns, însă ne bucurăm că avem șansa să fim pe zăpadă, să facem mișcare. În anii trecuți, erau în jur de 500 de organizatori ai acest eveniment, pe toate continentele... Se organizează chiar și pe nisip. Și în Egipt, și în Australia, și în Africa... Astăzi (n.r. - duminică, 17 ianuarie), se desfășoară simultan aproximativ 100 de evenimente World Snow Day în întreaga lume”, ne-a declarant managerul Euroski, Petru Grigoraș.