Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât, luni, ridicarea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus impuse pentru comuna Drăgușeni. Decizia a fost luată după ce incidența cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile a scăzut sub 1,5. În cursul zilei de luni, rata de infectare în comuna Drăgușeni a fost de 1,18.

În același timp, CJSU Suceava a hotărât prelungirea, de pe 19 ianuarie, ora 00:00, a restricțiilor specifice scenariului galben pentru comuna Dornești, unde rata de infectare este de 1,98 cazuri la mia de locuitori. După creșterea numărului de bolnavi de Covid, CJSU a decis intrarea în scenariul galben a comunei Frătăuții Noi. Măsurile de restricție pentru această comună vor intra în vigoare pe 20 ianuarie 2021, de la ora 00:00, și vor fi valabile timp de 14 zile. Rata de infectare în Frătăuții Noi este de 1,62 cazuri la mia de locuitori.

Nu în ultimul rând, tot de pe 20 ianuarie, comuna Satu Mare intră în scenariul roșu, pe o perioadă de 14 zile. Incidența cazurilor de coronavirus din această comună este de 3,13 la mie.