În Spitalul Județean Suceava sunt internați, astăzi, 82 de pacienți care au forme grave și severe de coronavirus. Potrivit unei informări oficiale a Prefecturii Suceava, în cea mai mare unitate spitalicească din județ sunt 206 de pacienți Covid, dintre care 11 prezintă forme ușoare, 113 au forme medii ale boli, 65 sunt cu forme severe și 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia trei pacienți sunt ventilați non - invaziv și alți trei intubați ventilați invaziv.

În total, în Spitalul Județean Suceava sunt 561 pacienți, pe lângă cei 206 pacienți diagnosticați cu Covid-19 mai fiind internați 48 de pacienți în zona tampon și 307 cu alte afecțiuni non-Covid.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, luni, de 316 paturi libere, din care 32 pentru pacienți Covid-19, 178 în sectorul non-Covid și 106 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid, sunt 30 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

De asemenea, la nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 96 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare, 63 prezentând forme medii, 17 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nemaifiind nici un loc disponibil în sectorul Covid. La unitatea de terapie intensivă Covid sunt internati doi pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 14 prezintă forme medii și 4 forme grave, 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și 7 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 29 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare și 15 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 13 locuri în sectorul Covid. 

Nu în ultimul rând, în Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber un singur loc în sectorul Covid.

            Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 392 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 60.

În spitalele din județ sunt disponibile 71 de locuri libere Covid și 125 locuri pentru zona tampon.