Un tânăr care conducea un BMW cu volan pe dreapta nu a oprit la semnalul unei echipaj de poliție, la ieșirea din Suceava, angajându-se într-o urmărire pe perioada căreia a făcut mai multe depășiri la limită, în timpul uneia dintre acestea tamponând un alt autoturism. S-a întâmplat joi după-amiază, în jur de ora 17.00, când un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a efectuat semnal de oprire mașinii înmatriculate în Marea Britanie, pe strada Traian Vuia din Suceava.

Șoferul a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după ce a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă spre Ițcani. Echipajul a plecat imediat în urmărire, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Deși cu volan pe dreapta, fugarul s-a angajat în depășiri la limită, punând în pericol siguranța celorlalți șoferi. Pe acest fond, șoferul fugar a acroșat un autovehiculul în timp ce depășea neregulamentar coloana de mașini aflate în trafic, rezultând din fericire doar avarii.

Suspectul și-a continuat drumul cu poliția după el pe E 85, pe direcția Siret.

În zona Pătrăuți, polițistul din echipaj a tras un foc de armă în plan vertical, fapt care l-a făcut pe cel de la volanul BMW-ului să oprească. Polițiștii l-au imobilizat și încătușat pe fugar, stabilind ulterior că este vorba de un tânăr de 23 de ani, Viorel B., din comuna Voitinel. Oarecum surprinzător, acesta nu era beat și are permis de conducere. Aparent, nu avea motive de a fugi de polițiști.

Polițiștii continuă verificările, însă în prima fază au putut doar lua măsura amendării șoferului pericol public pentru neoprire la semnalul poliției și depășiri neregulamentare, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce.

”Verificările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava pentru soluționarea tamponării și altor aspecte ale acestui caz”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.