Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Baia, lăsat în libertate de Judecătoria Fălticeni deși era pus sub acuzare pentru trei infracțiuni de conducere fără permis, dar și pentru că a condus beat, a dat peste un pieton și a fugit, a fost arestat preventiv, în contestație, de Tribunalul Suceava. Magistrații de la această instanță au admis solicitarea procurorilor de la Fălticeni, decizând că se impune ca inculpatul Ionuț Șerban să stea cel puțin 30 de zile după gratii.

În urmă cu ceva mai mult de o săptămână, polițiștii au fost sesizați prin 112 că pe strada Mălinului, în comuna Baia, s-a produs un accident rutier. La fața locului, a fost identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, localnic, care a declarat că în timp ce se afla pe marginea dreaptă a drumului a fost acroșat de un autoturism marca Audi, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Autoturismul Audi era în apropiere, avariat după ce intrase într-un gard. La fața locului a ajuns o ambulanță, care l-a preluat pe pieton și l-a transportat la Spitalul municipal Fălticeni. Tânărul a fost diagnosticat cu contuzii și excoriații care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au ajuns la aproximativ o oră de la accident și la autor, Ionuț Șerban, în vârstă de 21 de ani, localnic din Baia, care nu este posesor de permis de conducere și care avea la ora accidentului o concentrație de 0,93 g/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de la Baia știau deja cu cine aveau de a face. Același tânăr mai are două dosare penale pentru conducere fără permis, întocmite în lunile septembrie și octombrie 2020.

În aceste condiții, în urma continuării cercetărilor, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ionuț Șerban pentru 3 infracțiuni de conducere permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și infracțiunea de părăsirea locului accidentului.

Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni continuă cercetările, în vederea trimiterii în judecată a inculpatului în vârstă de doar 21 de ani.