Numărul parcărilor cu plată supraterane din municipiul Suceava a ajuns la 11, începând de sâmbătă, 16 ianuarie, odată cu introducerea taxării pentru spațiile de parcare existente pe străzile Aleea Trandafirilor și Aleea Anastasie Crimca.

Mai exact, au devenit cu plată spațiile de parcare de pe lateralele celor două străzi cu sens unic situate de o parte și de alta a Tribunalului Suceava, cât și parcarea mică de la intersecția acestora, înspre strada Mihai Viteazul.

În total sunt aproximativ 100 de locuri de parcare cu plată, pentru gestionarea cărora au fost montate automate de bilete – parcometre, semne de circulație și au fost amplasate pe mașini anunțuri de înștiințare a locuitorilor din zonă, de pe la jumătatea lunii decembrie.

Din fericire, parcarea dintre Tribunal și Biserica “Nașterea Maicii Domnului”, reabilitată anul trecut, în toamnă, cu o capacitate de peste 50 de locuri, nu este cu taxă, fiind la dispoziția celor care au treabă la instituție dar și a riveranilor.

 

Tarifele pentru parcările cu plată și variantele de abonamente disponibile


 

În municipiul Suceava, tariful de parcare este de 2 lei/oră pentru parcările supraterane, în vreme ce pentru cele subterane, din Centru, tariful este de doar 1 leu/oră.

Plata se poate face astfel: numerar la parcometru, prin SMS, cu cardul bancar prin intermediul aplicației Suceava Parking (unde se percepe un comision), disponibilă gratuit pe Android și iOS.

De asemenea, sucevenii beneficiază de diferite tipuri de abonamente:

Exclusiv pentru parcările de suprafață - abonamente lunare (08:00 - 16:00):

• 150 lei, o singură zonă de autotaxare;

• 200 lei, toate zonele de autotaxare.

Exclusiv pentru riverani, în intervalul orar 16:00 - 08:00, sâmbătă și duminică integral:

• trimestriale - 100 lei;

• semestriale - 180 lei;

• anuale - 350 lei.

Staţionarea în spaţiile de parcare fără tichet de parcare, în lipsa plăţii prin card sau SMS, ori fără abonament şi legitimaţie valabile; depăşirea timpului de staţionare; neafişarea tichetului, abonamentului sau legitimaţiei în interiorul autovehiculului, precum şi afişarea acestora în condiţii care nu permit descifrarea elementelor de identificare, au caracter de contravenţii şi sunt sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 de lei şi 800 de lei.