Frigul înregistrat în ultimele ore în județ, nevoia de foc continu și coșurile de fum neasigurate corespunzător, au dus la izbucnirea a nu mai puțin de 7 incendii în cursul zilei și a nopții trecute în județul Suceava, un alt incendiu fiind înregistrat sâmbătă seara la o stână din comuna Moara. Flăcările provenite de la coșurile de fum necurățate de funingine au pus în pericol gospodării din orașul Liteni și din localitățile Izvoarele Sucevei, Teșna, Mănăstirea Humorului, Botoșana, Arbore și Vășcăuți.

Pe lângă intervențiile la coșurile de fum, pompierii militari au acționat și pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 18:20, la o stână din localitatea Vornicenii Mari, comuna Moara. Aici au ars construcțiile din lemn, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați și bunurile din interiorul acestora. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, niciunul dintre cele opt incendii, nu s-a soldat cu victime omenești și nici cu pagube materiale însemnate.

În scopul prevenirii și a altor situații de urgență provocate de coşurile de fum utilizate, pompierii reamintesc despre obligativitatea verificării, reparării și curățării periodice a acestor coșuri de fum, interzicerea folosirii burlanelor cu coturi multiple și improvizate de evacuare a fumului, montate pe lângă pereți cu posibilitate de aprindere, tencuirea coșurilor în zona de pod a caselor și izolarea acestora față de materialele combustibile din jur.