Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident rutier, luni noapte, în jur de ora 2.20, pe raza comunei Sucevița. El era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case.

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”.

Polițiștii rutieri nu au dubii cu privire la faptul că a fost doar un accident rutier.

Daniel Bodnar a ajuns la Spitalul Județean Suceava stabil, dar în stare gravă. Problemele cele mai mari le pune fractura de coloană lombară, cu paraplegie. Pacientul a fost transferat încă din cursul nopții la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat la coloană.
Daniel Bodnar mai are și o fractură complexă la un picior, care necesită și ea intervenție chirurgicală.

Referitor la accident, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat:

”În noaptea de luni spre marți, în jur de 2.20, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tânăr de 24 de ani, din Solca.

Șoferul a pierdut controlul asupra direcției, mașina a lovit timpanul unui podeț, a lovit poarta unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate mașina a mai rulat într-un șanț de la marginea drumului. Echipajul de poliție a ajuns de urgență la fața locului, la patru minute de la apelul la 112”.

Cel care a sunat la 112 a fost Dănuț Ghinghiloschi, cel care s-a aflat la volan.

Conform procedurilor, mai ales că au fost unele dubii cu privire la cine a condus, ambii au fost verificați cu etilotestul.

În cazul lui Bodnar a rezultat o concentrație de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat, care este aproape în marja de eroare și care nu are importanță juridică în condițiile în care se stabilește cert că acesta era pasager.