În cursul zilei de luni, 18 ianuarie, în județul Suceava s-au vaccinat 941 de persoane, cele mai multe cu doza I. Este vorba de 856 de suceveni, alte 85 de doze fiind utilizate pentru rapel. Cele mai multe persoane s-au vaccinat la Suceava – 396, pe locurile următoare fiind Rădăuți și Fălticeni, cu câte 144. La Spitalul din Câmpulung Moldovenesc s-au vaccinat 126 de persoane, în timp ce la Spitalul Orășenesc Gura Humorului s-au înregistrat 113 cazuri, iar la Spitalul Orășenesc Siret au fost 48 de persoane vaccinate. Până în prezent, în centrele de vaccinare din  județul Suceava s-au vaccinat peste 4.846 de persoane împotriva Sars-Cov2.

Pentru următoarele 7 de zile, în județ au fost programate 6.544 de locuri de vaccinare, cu mențiunea că în municipiul Suceava gradul de ocupare a locurilor de vaccinare este de 100%.

”Cetăţenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni. Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv”, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

În judeţul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare, respectiv la Spitalul Județean Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Orășenesc Siret și Sala de sport a Liceului ”Ion Luca” Vatra Dornei, capacitatea zilnică de vaccinare fiind de 420 persoane cu prima doză şi cu rapel.

Mai trebuie spus că în cursul zilei de marți, echipa mobilă a vaccinat persoanele internate în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și în Centrele de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică  Costâna și Zvoriștea.