Bărbatul trimis în judecată sub acuzația că a omorât-o prin ștrangulare pe mama concubinei sale și-a aflat pedeapsa. Mihai Traian Gordin a fost condamnat de Tribunalul Suceava la 12 ani de închisoare. Soluția de vineri nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Din cercetările derulate rezultă că în intervalul 22-23 octombrie 2020 bărbatul s-a deplasat la locuința victimei, din Calafindești, unde a exercitat acte de violență gravă asupra acesteia, suprimându-i viața. Femeia în vârstă de 55 de ani a fost bătută, iar moartea s-a produs prin ștrangulare cu hainele cu care era îmbrăcată.   

Mihai Traian Gordin a fost principalul suspect încă de la bun început, dar ancheta a fost complicată. Suspectul nu a recunoscut nimic, nu au fost probe directe, astfel că s-au așteptat rezultatele unor probe ADN ridicate din casă. În aceste condiții, Gordin a fost reținut și arestat abia în cursul lunii ianuarie a acestui an.

La vremea respectivă s-a stabilit că moartea Rodicăi Olaru, în vârstă de 55 de ani, din comuna Calafindești, a fost violentă, determinată de o asfixie mecanică prin compresiune. Femeia a fost ștrangulată în locuința sa, iar celelalte leziuni din zona feței au arătat clar că au avut legătură cu moartea acesteia, victima luptându-se pentru viața ei cu agresorul. Femeia a fost găsită întinsă pe spate pe patul din locuința sa, având mai multe leziuni pe față, zgârieturi și excoriații.

După necropsie s-a stabilit că moartea a survenit în urma unei asfixieri mecanice prin comprimare în zona gâtului, femeia fiind sugrumată cel mai probabil cu un tricou sau cu o haină.