Nici bine nu a demarat proiectul Suceava EcoRide, de închiriere a trotinetelor electrice, că din a treia zi, una a fost “parcată” într-o boxă din cartierul George Enescu, în loc să mai ajungă la standul de încărcare.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a povestit, făcând haz de necaz, despre eforturile de căutare a trotinetei dispărute:

“Ziua 22, ora 21:30, Suceava EcoRide își încheie activitatea, 3.135 utilizatori, 18.410 lei încasați în 3 zile!

Nimic <anormal> la prima vedere, doar o roată ruptă. La o verificare îndeaproape, trotineta SV 011 lipsește. Colegii impacientați, unde s-a ascuns, oare nu mai vrea să fie trântită de vreun cetățean?

Cursa contra cronometru începe, repede se accesează softul de admin, se sună la NATO și la Google să se alinieze sateliții, pentru o mai bună geolocație.

După o discuție telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens S., aflăm coordonatele exacte.

47°38'26.3"N

26°14'06.7"E

Echipa de intervenție acționează imediat, să nu care cumva să rămână fără suflare (a se citi baterie) trotineta.

Primim și adresa: Suceava, Bd. George Enescu, bl. T49, sc. B.

Se ajunge la fața locului, trotineta nu e la vedere, lucrurile se complică, căutările sunt în impas. O idee strălucită apare imediat, să sunăm trotineta!! Perfect, doar că nu ne răspunde. Noroc că nu are opțiunea de silențios.

După alte 5 min: EVRIKA... e nevătămată și ferită de ploaie, în boxa unui sucevean inimos.

<Am găsit-o în fața scării și pentru a nu fi luată de cineva, am luat-o să o protejăm.>

Colegii adresează mulțumiri, iau datele de pe actul de identitate, să nu vă gândiți că pentru amendă, Doamne Ferește, doar pentru a-l face cetățean de onoare...

În cele din urmă, totul e bine când se termină cu bine! Trotineta ajunge la <surorile> ei, care plângeau după ea”.

Astfel, pe de o parte, viceprimarul Sucevei s-a arătat bucuros că proiectul de închiriere a trotinetelor electrice s-a dovedit a fi atât de atractiv, în special pentru tineri, pe de altă parte, speră ca întâmplări precum cea povestită să nu devină un obicei pentru unii.

Prin proiectul Suceava Eco Ride sucevenii, dar și turiștii au acces la 50 de trotinete electrice și 11 standuri cu 70 de porturi de încărcare, la un tarif de 50 de bani pentru pornire și 40 de bani/minut, care scade la 30 de bani/minut dacă utilizatorul parchează trotineta în stand.