Aflat în vizită în Bucovina, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a fost primit cu multă bucurie și prietenie de către primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Excelența Sa a primit cadouri care să-i amintească de Bucovina și de Suceava, precum o trăistuță bucovineană, un frumos ou încondeiat, materiale foto și audio-video de prezentare a municipiului Suceava și o medalie aniversară de la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a localității și s-a oferit să sprijine atât înfrățirea cu un oraș din Israel, cât și facilitarea dezvoltării altor oportunități, economice și turistice.

„Am avut marea bucurie și onoare de a mă întâlni cu Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România. Sunt un fan al său, îl urmăresc adesea la televizor, mai ales că avem de învățat din experiența lor de gestionare a problemelor cauzate de coronavirus, fiind prima țară din lume care a reușit imunizarea populației și prin urmare se renunță la o serie de restricții. Am avut discuții aplicate și interesante referitor la oportunități turistice și economice, dându-ne speranțe în ambele situații, mai ales că există demersuri pentru semnarea unui protocol privind liberul acces al turiștilor români în Israel. I-am explicat că avem mulți agenți de turism care merg des la locurile sfinte și abia așteaptă deschiderea granițelor pentru a merge acolo cu turiști.

În privința oportunităților de afaceri ale orașului i-am prezentat atuurile orașului și s-a dovedit foarte interesat, venind și cu soluții concrete”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean i-a precizat că Suceava este înfrățită cu orașul palestinian Betleem și că a fost foarte aproape de o înfrățire cu Haifa (Israel) sperând că se va reuși cu ajutorul ambasadorului să se ducă la bun sfârșit acest proiect.

În schimb, Excelența Sa a spus că, în acest context, vede mai potrivită o înfrățire a Sucevei cu Nazareth și va face demersuri în acest sens.

“A fost o discuție foarte interesantă, folositoare, a dovedit că este foarte bine pregătit, pragmatic și un diplomat extraordinar, cu soluții la toate problemele discutate. Mai mult, ați văzut ce frumos ne promovează Bucovina, o face mai bine decât am putea-o face noi!”, a spus primarul Ion Lungu, la finele întrevederii de joi seara.