Emanuel Costel Hanganu, tânărul de 20 de ani care a gonit 70 de km cu mașina poliției pe urmă, și-a aflat pedeapsa. Magistrații de la Judecătoria Suceava l-au găsit vinovat pentru toate cele 4 capete de acuzare. În consecință, tânărul a fost condamnat la 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”, respectiv trei pedepse de câte 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ultraj”. Pedeapsa finală este de 1 an şi 5 luni închisoare. Tânărul mai are de plătit și daune morale de câte 3.000 de lei polițiștilor care au fost ultragiați, dar și 2.980 de lei cu titlu de daune materiale către Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava. Soluția de joi nu este finală și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Emanuel Costel Hanganu a fost trimis în judecată după ce în toamna anului trecut a gonit la volanul unui BMW de la Dărmănești la Suceava, apoi de la Suceava la Fălticeni și retur, după care a luat-o spre Adâncata, rulând circa 70 de kilometri până a fost prins.

 

A depășit mașina de poliție pe linia continuă

În noaptea de 1 spre 2 septembrie 2020, puțin după ora 0.00, un echipaj de la Biroul Drumuri Naționale al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, care se afla pe raza comunei Dărmănești, unde acționa cu radarul, a fost depășit de un BMW 320 D, condus cu viteză excesivă. Șoferul a depășit mașina de poliție în zona cu marcaj de linie continuă, continuându-și drumul cu viteză spre municipiul Suceava. Polițiștii din echipaj au plecat imediat în urmărire, solicitând totodată sprijin prin stație altor colegi.

Șoferul fugar a ajuns în municipiul Suceava, pe parcurs mai făcând o serie de depășiri neregulamentare. Ceea ce Monitorul de Suceava a aflat în exclusivitate era că de la Suceava acesta și-a continuat drumul pe E 85, spre Fălticeni, unde s-a învârtit pe străzi secundare și, nereușind să-și piardă urma, a revenit spre municipiul Suceava. La un moment dat unul dintre polițiști a încercat să-l oprească, dar a trebuit să se ferească.

Când a revenit în zona Sucevei, șoferul a pierdut controlul BMW-ului, ieșind în decor. Aici, un echipaj a încercat să-l blocheze cu mașina, însă șoferul a efectuat manevra de mers înapoi, intrând în coliziune cu partea stângă a autospecialei de poliție, după care și-a continuat deplasarea. Cei doi polițiști din mașină sunt victime ale infracțiunii de ultraj, la fel și cel care a încercat să-l oprească anterior și a fost nevoit să se ferească.

 

Goană inexplicabilă: tânărul are permis și nu era băut

Șoferul fugar a mai pierdut o dată controlul într-o curbă periculoasă, la Adâncata, de această dată mașina ieșind în decor. Aici, tânărul de la volan a coborât și a fugit pe jos. Polițiștii plecați în urmărire pe jos au reușit să-l prindă. 

S-a stabilit că tânărul pericol public are doar 20 de ani și este din Siret. Emanuel Costel Hanganu era posesor de permis de conducere. Acesta nu era nici băut. Inițial s-a crezut că acesta ar fi vrut să distragă atenția echipajului pe care l-a depășit, însă polițiștii cred că este vorba doar de un teribilism dus la extrem.