Rugbiștii de la CSM Bucovina Suceava au reușit să se impună în derbiul Bucovinei din Divizia Națională de Rugby (DNS), cu scorul de 19-12, în fața Rugby Club Gura Humorului, după un meci foarte echilibrat, în care s-a mers cap la cap până spre final, ba mai mult, la una dintre ultimele faze oaspeții au fost extrem de aproape de egalare.

Partida a fost în mare parte un duel al celor doi mijlocași la deschidere, Sabin Crețu și mai tânărul Alin Conachi, fiind fiecare în formă bună și marcând din majoritatea loviturilor de pedeapsă. La pauză sucevenii au condus cu 9-3, a fost și 9-9, iar singurul eseu a fost reușit de suceveni, după o recuperare și o cursă foarte bună a unui tânăr și promițător jucător, Ionuț Lăcătușu.

Sucevenii au avut în prima repriză un eseu anulat pentru pas înainte la jucătorul care a culcat balonul, în timp ce humorenii au reclamat, pe final, că au dus o grămadă până în but, însă arbitrul a decis că mingea nu a fost culcată, un sucevean reușind să se interpună. Una peste alta, rezultatul pare echitabil, sucevenii având un plus pe parcursul meciului. După acest rezultat strâns, sucevenii au obținut 4 puncte, în timp ce humorenii pleacă și ei de la Suceava cu punctul bonus defensiv pentru înfrângere la diferență până în 7 puncte.   

La CSM Bucovina Suceava, antrenorul Marcel Crețuleac a fost pe teren tot meciul, pe postul de mijlocaș la grămadă. Humorenii au avut o echipă foarte tânără, însă nu au lipsit nici jucătorii cu experiență. La 44 de ani, Ștefăniță Rusu a fost pe teren și a fost omul care a dus echipa foarte aproape de eseu, în ultimul minut, printr-o pătrundere până spre but.  

În acest derbi local s-a pus în joc tradiționala de acum Cupa Bucovinei. După victoria cu 19-12, cupa a revenit la CSM Bucovina Suceava. Sucevenii și-au reluat practic revanșa după ce în toamna anului trecut pierdeau acasă cu RC Gura Humorului, tot după un meci foarte strâns.