Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății este în mod clar un succes al opoziției făcute de PSD. Ioan Stan a spus că în afară de faptul că USR s-a făcut din nou de râs, iar premierul și-a consolidat statutul de marionetă, românii nu s-au ales cu nimic important din această săptămâna de criză politică. Stan a arătat că reglarea de conturi și orgolii în interiorul coaliției de guvernare nu a adus nimic bun în viața românilor, ba din contră, doar lucruri rele.

„În acest sens, trebuie remarcat actul adițional la acordul politic al coaliției, care nu menționează nimic concret, priorități și măsuri clare, cu termene precise și responsabilități pe nici un domeniu de interes. Nici în economie, nici în sănătate, nici în educație, nici în agricultură sau în alte domenii”, a spus Ioan Stan. Liderul PSD Suceava a precizat că singurul aspect clar din documentul respectiv este acela că prim-ministrul nu mai poate schimba nici un ministru fără să-și ceară voie de la președinții partidelor din coaliția PNL-USRPLUS-UDMR. „Este jenant! Totuși, singurul lucru pozitiv de pe urma acestei crize  rămâne tocmai schimbarea din funcția de ministru al Sănătății a dlui Vlad Voiculescu, care era în mod evident depășit de tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în domeniul pe care-l coordona. Trebuie spus că schimbarea acestuia este  un succes al opoziției făcute de PSD”, a arătat președintele PSD Suceava.

El a spus că disputele din coaliție care au dus la revocarea lui Voiculescu au avut loc după ce PSD a depus a doua moțiune simplă împotriva acestuia. De asemenea, Ioan Stan a subliniat faptul că pentru a pune capăt haosului din sănătate, noul ministru are obligația de a repara urgent greșelile predecesorului său și de a oferi românilor o perspectivă predictibilă în privința gestionării pandemiei. „În acest sens, în primul rând trebuie de urgență să obțină o rectificare a bugetului sănătății pentru a asigura fondurile necesare pentru secțiile ATI. Este total greșit ca în plină pandemie aceste secții să rămână fără bani”, a afirmat Ioan Stan.

El a adăugat că, în al doilea rând, noul ministru trebuie să găsească soluții pentru decontarea cât mai rapidă de către Casa de Asigurări de Sănătate a cheltuielilor spitalelor, pentru a se împiedica intrarea în faliment a acestora, iar apoi trebuie să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor. Stan a mai afirmat că aceasta trebuie să se întâmple deoarece poate cel mai grav lucru din această pandemie, pe lângă riscul de îmbolnăvire, este starea de haos și impredictibilitate generată de actuala guvernare. „De asemenea, credem că ar mai trebui să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18:00, care este cea mai absurdă restricție impusă până acum în pandemie. Și nu în ultimul rând, prin colaborarea cu ministerul Educației, să pregătească redeschiderea școlilor în regim de funcționare normal. Pentru că, pe termen lung, efectele negative ale <improvizației> numite școala online nu pot fi cuantificate și este păcat de viitorul acestor copii”, a încheiat Ioan Stan.