Proiectul „Citește-mi 100 de povești” va fi implementat și la nivelul județului Suceava. Decizia a fost luată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, iar în proiect ar urma să fie atrase cât mai multe primării din județ. De precizat că în cadrul unei vizite oficiale în județul Suceava, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, la grădinița din localitatea Mironu, la sărbătorirea „Zilei Pământului”. Cu acest prilej, ministrul Culturii le-a citit povești preșcolarilor de la această grădiniță.

„La începutul anului, am semnat un protocol de colaborare cu Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației, pentru susținerea programului național <Citește-mi 100 de povești!>. Împreună vrem să încurajăm lectura cu și pentru copii, în grădinițe și în familie. Le mulțumesc doamnelor Maria Gheorghiu, președintele asociației OvidiuRo, și Elena Geamăn, directorul școlii Valea Moldovei, din localitatea Mironu, Suceava, pentru toată munca, blândețea și optimismul lor, dar și pentru oportunitatea de a le citi două cărți copiilor de grădiniță din această școală”, a spus Bogdan Gheorghiu.

După vizita la această unitate de învățământ, el a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele acestei instituții Niculai Barbă și directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș. „Proiectul i-a fost prezentat președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost interesat să semneze un acord de parteneriat și chiar să atragă un număr de primării. Se dorește astfel identificarea comunităților care au de rezolvat problema copiilor ce provin din familii defavorizate”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu, care a ținut să precizeze că el personal a reușit să îi citească băiatului său peste 40 de povești anul acesta și își dorește să ajungă la 100.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că din punctul său de vedere, nimic nu este prea mult atunci când vine vorba despre educație. „Este de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea ne bucurăm să sprijinim astfel de proiecte, încurajând lectura în școli și grădinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.