Polițiștii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat, în dimineața zilei de miercuri, în baza datelor și informațiilor deținute, pentru a verifica legalitatea unor transporturi de lemn care se desfășurau pe DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, pe zona Cornu Luncii. În interval de ceva mai mult de oră, au fost depistate trei transporturi de lemn fără acte.

Aceste exemple arată că transporturile de lemn fără nici un act de proveniență nu sunt nici pe departe eradicate. Doar că se evită transporturile mai mari ilegale, pentru că la peste 10 mc lemn se confiscă și mijlocul de transport.

La ora 5.30, la Cornu Luncii, a fost oprită în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase, condusă de un bărbat din comuna Slatina. Acesta a declarat faptul că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. Și baza de date a indicat că pentru autoutilitară nu exista nici un aviz de însoțire a materialului lemnos. Autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde specialiștii silvici au constatat că transporta un volum total de 3,57 mc cherestea rășinoase.

La 5.45, tot la Cornu Luncii, a venit la rând o altă autoutilitară cu cherestea, care venea tot de la Slatina. Și în acest caz, procedura a fost aceeași, nu existau acte, iar după inventariere a rezultat că era transportată cantitatea de 3,50 mc cherestea de proveniență ilicită. 

În fine, în jur de ora 6.45, tot la Cornu Luncii, a fost depistată și o a treia autoutilitară fără nici un act de proveniență, condusă de un bărbat din Cornu Luncii. În acest caz era vorba de un transport mai consistent, în jur de 5,50 mc lemn.  

Toți cei trei șoferi au fost amendați, cea mai mare sancțiune fiind de 5.000 de lei, pentru șoferul din Cornu Luncii, iar cantitățile de lemn au fost confiscate.