Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că Guvernul Cîțu a făcut România de râs prin respingerea de către Comisia Europeană a Planului Național de Redresare și Reziliență. Gheorghe Șoldan a spus că actuala coaliție revoluționară a "bunei guvernări" care "dezvoltă România" este un basm, pentru că în realitate, între partidele aflate la guvernare există o competiție înverșunată pe banii României și o lipsă de comunicare foarte evidentă.

Șoldan a spus că PNL și USR-Plus, în loc să realizeze un proiect serios, au trimis la Bruxelles o ciornă cu PNRR-ul României. „Răfuiala dintre PNL și USR-Plus a condus la un plan extrem de politizat, unde prioritate au finanțările pe partide, mai puțin pe proiecte de reformă”, a precizat deputatul social-democrat. El a adăugat că de aproape șase luni, românii observă cum coaliția PNL-USR-Plus se dovedește incompetentă pentru guvernare, pentru că a ratat gestionarea pandemiei, procesul de vaccinare este la un pas de eșec, iar PNRR-ul este o rușine națională. Gheorghe Șoldan a mai afirmat că dezvoltarea și reformele promise de PNL și USR-Plus le vor plăti românii, cu vârf și îndesat, pentru că jocurile lor de imagine nu au trecere în fața comisarilor europeni, dar mai mult, pentru guvernanții români, PNRR este, în prezent, un instrument politic, pentru păstrarea și consolidarea puterii.

Deputatul PSD de Suceava a evidențiat faptul că România are nevoie de fonduri europene, care să se regăsească în fiecare comunitate, de la drumuri și canalizare, apă potabilă, până la spitale, școli și așa mai departe. El consideră că un plan național care să schimbe România în bine se face prin comunicare, seriozitate și responsabilitate. „Mai mult, Guvernul trebuie să prezinte PNRR-ul mai întâi în Parlamentul României, forul reprezentativ al cetățenilor români, apoi la Bruxelles. După acest duș rece de la Comisia Europeană, sper că s-au trezit și Cîțu, și Barna, și Ghinea! Dacă ratăm acest tren al PNRR, ratăm șansa unei generații de a vedea, cu ochii ei, o Românie europeană”, a spus Gheorghe Șoldan.