Polițiștii suceveni au acționat intens în ultimele zile prin acțiuni de control privind verificarea respectării măsurilor sanitare privind prevenirea răspândirii Covid iar un accent deosebit a fost pus pe verificarea numeroșilor suceveni care sunt veniți recent acasă din străinătate și au impusă măsura carantinării la domiciliu. Au fost numeroase cazuri în care „carantinații” erau plecați la cumpărături, la muncă ori unul chiar la spovedit la duhovnicul său. În mai multe situații, polițiștii le-au aplicat celor care nu au respectat carantina amendă de 5.000 de lei.

Un caz mai ieșit din comun a fost constatat de polițiștii de la Vama, care, sâmbătă, au verificat mai multe persoane de pe raza comunelor Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița, în ceea ce privește respectarea izolării/carantinării la domiciliu conform legii. Astfel, la Vama, a fost căutat un tânăr de 22 de ani, care avea impusă măsura izolării din data de 18 aprilie.

Tânărul din satul Vama nu era la domiciliu iar polițiștii l-au contactat telefonic. Acesta le-a spus că este plecat de vineri, 23 aprilie, la Neamț, la o mănăstire. El le-a spus polițiștilor că a trebuit să încalce măsura izolării pentru a se putea spovedi la duhovnicul său, după perioada de post. Polițiștii l-au amendat pe tânărul de 22 de ani cu suma de 5.000 de lei.

 

În perioada 19-24 aprilie, polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, ample acțiuni pe linia Covid, fiind verificate 489 de societăți comerciale şi 108 mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, privind limitarea răspândirii efectelor pandemiei, în valoare de peste 120.000 de lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 9411 persoane. Polițiștii au făcut verificări și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate. Totodată, au fost controlate toate restaurantele și sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.