Un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, care acționa în control trafic pe timp de noapte, a prins cu greu un șofer pericol public, care nu are permis, era probabil băut și s-a mai angajat și într-o urmărire cu polițiștii, în trafic și apoi pe jos. În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 0.40, patrula de siguranță publică s-a sesizat că din parcarea benzinăriei Lukoil a plecat un autoturism Alfa Romeo care are avarii în partea din față. Polițiștii au pornit sistemele acustice și luminoase și au făcut semnal de oprire, dar bărbatul de la volan și-a continuat deplasarea pe strada Pictor Grigorescu. Fugarul a intrat în scurt timp cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. Șoferul a coborât din mașină și a luat-o la fugă pe jos. Polițiștii estimează că l-au ajuns după 300-400 de metri, bărbatul fiind imobilizat și încătușat.

Din mașină a mai coborât un bărbat, care de asemenea a fugit.

Bărbatul care s-a aflat la volan a fost dus la sediul Poliției municipiului Rădăuți. A fost identificat în persoana lui Aristotel Farcaș, în vârstă de 29 de ani, din Horodnic de Sus.

Polițiștii au consemnat în raport că tânărul mirosea a alcool. El a refuzat însă să sufle în etilotest, iar ulterior a refuzat în scris și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Baza de date a arătat că bărbatul nu posedă permis de conducere.         

Polițiștii i-au aplicat individului și o amendă de 500 de lei, pentru deplasare nejustificată pe timp de noapte.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, iar ulterior pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.