Două femei au căzut victime în accidente rutiere petrecute miercuri, fiind lovite de mașini în timpul traversării drumului, respectiv al deplasării pe partea carosabilă.

Primul accident a avut loc în jurul orei 10.00, pe drumul comunal din Arbore. Din cercetările poliției rezultă că o localnică în vârstă de 27 de ani, aflată la volanul unei mașini, a acroșat o femeie în vârstă de 50 de ani, tot din Arbore, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă. Femeia a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul municipal Rădăuți.

Cele două au fost verificate cu etilotetsul, la ambele alcoolemia fiind 0.

Poliția precizează că femeia acroșată de mașină a fost rănită ușor.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 18.30, un alt accident a avut loc pe drumul național dintre Sucevița și Marginea.

Din ancheta poliției rezultă că un șofer în vârstă de 27 de ani, din municipiul Rădăuți, a surprins și accidentat o fată de 19 ani, angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a femeii de 19 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, precizează Poliția.

Etilotestul a indicat alcoolemie 0 la tânăra de 19 ani și de 0,04mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 27 de ani. Alcoolemia este foarte mică, sub limita penală, aproape de marja de eroare chiar.

În ambele cazuri, polițiștii au deschis dosare penale și continuă cercetările.