Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, lucrările de modernizare pe axa rutieră strategică Suceava – Iași, pe ruta din municipiul reședință de județ către Dolhasca. Gheorghe Flutur a spus că investiția este foarte așteptată de populație și și-a exprimat speranța că lucrările de asfaltare vor începe cât mai repede.

Flutur a amintit că investiția este realizată printr-un proiect european cu o valoare a 45 de milioane de euro, iar lucrările de modernizare se realizează pe o lungime de 75 de kilometri de drumuri. „Acest drum trece prin zece localități mari și leagă aproape 50.000 de locuitori. Avem aici șase poduri și 71 de podețe care se modernizează, iar drumul se lățește de la șase la opt metri. Sunt mai multe firme în asociere care lucrează pe acest drum. Văd că vremea a început să fie bună, constructorii au început să iasă la treabă și suntem și noi pe aici zilnic pentru a-i sili să grăbească aceste lucrări”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „a fost o perioadă în care s-a săpat și a fost un disconfort pentru populație, dar sperăm cât mai repede să se asfalteze această rută spre Dolhasca, pentru că este așteptată de foarte multă lume. E o investiție mare care leagă Suceava de Iași prin Dolhasca și eu sunt convins că după ce se va termina acest drum, o investiție europeană curajoasă, va înseamnă dezvoltare economică și turism”.

De precizat că lucrările se realizează în cadrul proiectului de modernizare a Axei Rutiere Strategice 1 Suceava - Iași, pe teritoriul județului Suceava fiind două tronsoane în lungime totală de 75,739 de kilometri. Primul tronson este pe ruta DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, continuare cu DJ 208 Dolhasca – Budeni – limită județul Iași, iar al doilea tronson pe DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni-Moara și DJ 209D Liteni – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.