Municipiul Suceava a demarat procesul de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava, un pas obligatoriu pentru realizarea transportului public la nivel metropolitan.

“Am demarat procedurile pentru înființarea transportului public în comun în zona metropolitană cu ajutorul fondurilor europene.
Localitățile implicate în acest nou proiect sunt: Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Pătrăuți, Salcea, Șcheia și bineînțeles, Suceava.
Proiectul are în vedere reducerea impactului negativ al traficului asupra mediului și cetățenilor, fluidizarea traficului rutier, modernizarea sistemului de transport public și promovarea sistemului de transport alternativ. Pentru că suntem în etapa elaborării planului de mobilitate urbană (P.M.U.D), prin accesarea linkului și prin completarea chestionarului de către cetățeni până pe 14 mai, vom putea să ne facem o părere pertinentă asupra nevoilor sucevenilor”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Locuitorii din localitățile menționate sunt invitați să sprijine procesul de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă prin completarea chestionarului: https://forms.gle/c9fjrnGQNwBXBNyZ9 .

Documentul final, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul ZUF Suceava, își propune stabilirea strategiei de mobilitate urbană, a priorităților de investiții și a proiectelor ce urmează a fi implementate la nivelul zonei urbane funcționale Suceava în vederea reducerii impactului negativ al traficului asupra mediului și cetățenilor, a fluidizării traficului rutier, a modernizării sistemului de transport public și promovării sistemului de transport alternativ.