Campania de modernizare a parcurilor publice din municipiul Suceava, demarată cu Parcul Areni, Parcul Copiilor din Burdujeni, cel de la Policlinică, cel din intersecția bulevardului principal cu Calea Obcini, Parcul Central dar și Parcul din fața Gării Ițcani, continuă zilele acestea cu un parc mic, dar frumos, din zona centrală – Parcul Simion Florea Marian.

Aleile parcului, care se regăsește în memoria a numeroase generații de “ștefaniști” care s-au refugiat acolo când “plecau mai devreme” de la ore sau a celor care s-au relaxat acolo ore în șir, în compania prietenilor, în zilele frumoase de primăvară-vară, sunt acum refăcute în totalitate.

“După ce ne-am ocupat de reabilitarea aleilor de acces și de modernizarea celorlalte parcuri din Suceava, acum a venit și rândul Parcului SFM, cum este cunoscut de majoritatea sucevenilor. Refacem în totalitate aleile de acces, dar nu vom merge pe refacerea cu pavele roșiatice, ca la trotuarele din oraș, ci pe utilizarea unor plăci de granit, pentru a-i da o notă aparte. Avem grijă în același timp și de crearea accesului special pentru persoanele cu dizabilități”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a verificat în teren lucrările de modernizare a parcului, dând și o mână de ajutor muncitorilor la mutarea unor bănci, care vor fi repoziționate după finalizarea noilor alei.