Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute trei competiții de atletism extrem de interesante. Pe parcursul a două zile, zeci de atleți din întreaga țară au concurat la Cupa României pentru juniori, Campionatul Național de seniori – Etapa 1 și la Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri pentru seniori și tineret.

Tânăra atletă Talida Sfarghiu, cea mai bună junioară din România în ultimii ani, a reușit două victorii în prima etapă a Campionatului Național de seniori. Sportiva antrenată de Elena-Erzilia Țîmpău la CSM Suceava și CSM Rarăul Câmpulung s-a impus în probele de 800 și 1.500 de metri, în ultima cu un nou record personal: 2 minute, 8 secunde și 71 de sutimi.

De asemenea, Alexandru Prâsneac, de la CSM Dorna Vatra Dornei, antrenat de Cristian Prâsneac, a izbutit să ocupe primul loc în proba de 800 de metri a juniorilor Under 16 din cadrul Cupei României, în vreme ce colega sa de club Claudia Costiuc, antrenată tot de Cristian Prâsneac, s-a clasat a doua în proba similară a junioarelor Under 20.

Rezultate notabile a obținut și rădăuțeanul Andrei Ihnatiuc, pregătit de Bogdan Roșcăneanu. Ihnatiuc a câștigat probele de 5.000 și 10.000 de metri ale Cupei României pentru juniori Under 20, devenind și vicecampion național de tineret la 10.000 de metri.