Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv de judecătorii de la Gura Humorului, pentru fapte de gravitate mare, tâlhărie și lipsire de libertate, victimă fiind tatăl său. Mihai Gabriel Lăcătuș, în vârstă de 18 ani, din satul Pârtești de Sus, comuna Cacica, era deja sub control judiciar, cu interdicție de a se mai apropia de tatăl său, pe care îl mai agresase o dată. Mandatul de arestare preventivă nu este definitiv, fiind necesară confirmarea la Tribunalul Suceava, însă având în vedere că tânărul era deja sub control judiciar, iar infracțiunile sunt cu violență, pare a fi vorba de o formalitate.   

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, primul episod este din 17 aprilie, când tânărul problemă, disperat să facă rost de bani, și-a lovit tatăl cu pumnii și cu picioarele în zona capului și corpului, provocându-i leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. 

După acest episod, tânărului i s-a impus control judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-i-se mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu reveni în locuinţa familiei şi a nu se apropie de persoana vătămată - tatăl său.

Audiat inclusiv de un procuror, care i-a expus obligațiile pe care le are, cea mai apropiată fiind de a nu se apropia de tatăl său, tânărul a ”rezistat” în jur de o lună de zile.

Conform anchetei procurorilor, pe 15 mai, tânărul s-a deplasat la locuința tatălui său, unde, după ce a pătruns în bucătărie, l-a împins pe un pat, l-a imobilizat, luându-i portofelul în care avea 100 de lei.

Fiul sălbatic și-a legat tatăl de mâini și de picioare cu o sfoară, lipsindu-l de libertate în jur de 10-20 de minute.

După ce au adunat probatoriu, vineri, 21 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate. Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea de înlocuire a controlului judiciar și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Contestația mandatului de arestare se judecă la Tribunalul Suceava marți, 25 mai.