20 copii și tineri crescuți de asistenți maternali au primit calculatoare, în cadrul proiectului educațional „O șansă pentru fiecare”, proiect ce vizează sprijinul copiilor vulnerabili.

Proiectul derulat în perioada ianuarie - iunie 2021 a fost susținut de Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Fundația Te Aud România este unul dintre laureații programului „Dăm Click pe România”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom. Laureații au fost aleși pe baza evaluării proiectelor depuse de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției.

Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunţat laureații programului „Dăm Click pe România 2020” și a adăugat 122 de școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

 

·       Recunoștință

 

Fundația Te Aud Romania a oferit calculatoare, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în cadrul proiectului „O șansă pentru fiecare”, pentru 20 de copii și tineri care beneficiază de măsura plasamentului la asistenți maternali profesioniști sau plasament la rude/persoane fără grad de rudenie, pentru a le facilita accesul la educația online.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că acest proiect a dat şansa celor 20 de copii şi tineri din rețeaua de asistență maternală, care au primit computere performante în dotare, „să își îmbunătățească performanțele și să fie conectați în permanență cu colegii și profesorii, pe perioada în care cursurile s-au desfășurat online, datorită situației de alertă în care ne aflăm. Recunoștință tuturor celor implicați în acest proiect și le dorim mult succes în viitoarele proiecte”.