Municipalitatea suceveană se numără printre primele din țară care au depus documentația necesară pentru realizarea unei noi creșe, în parteneriat cu  Ministerul Dezvoltării Regionale.

“Vrem să facem o creșă mare, cu 10-11 grupe de copii, cu 110 locuri, în cartierul Dealul Mănăstirii, la ieșirea din Suceava spre Salcea. Aria construită va fi de 2488,8 metri pătrați, dar terenul pe care se face este mult mai mare, astfel încât să beneficieze de spații verzi generoase”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Întreaga grădiniță este gândită ca un “proiect verde”, cu consum energetic foarte mic, din start urmând să fie prevăzută cu panouri solare pentru energie electrică și apă caldă, precum și cu materiale de construcție cu eficiență ridicată.

Creșa nouă va avea 10 grupe, cu bucătărie, spălătorie, cameră de joacă, pavilion administrativ, cameră pentru educatoare, cameră pentru părinți, cameră pentru acces, spații verzi și loc de joacă.

Proiectul după care va fi realizată este unul tip, pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, din care edilul sucevean a ales varianta cea mai mare, pentru ca sucevenii să dispună de un număr de locuri libere cât mai mare.