Introducerea sistemul de e-ticketing, prevăzut pentru majoritatea noilor stații de autobuz din municipiul Suceava, este în întârziere și asta din cauză o comisie de la Guvern care trebuia să dea un aviz pentru licitație nu s-a întrunit vreme de 6 luni, a explicat primarul de Suceava, Ion Lungu, miercuri, în conferință de presă. Licitația a avut loc, în sfârșit, în data de 5 august a.c., astfel că primarul speră ca sistemul să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Sistemul e-ticketing presupune un bilet electronic de călătorie în autobuzele primăriei și informatizarea sistemului de transport în comun, astfel încât călătorii vor afla cu exactitate ora la care ajunge următorul autobuz în staţie.

În ceea ce privește montarea noilor stații de autobuz, în cadrul proiectului "Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava", Lungu a spus că până în luna octombrie a.c., vor fi amplasate/ modernizate 54 de noi stații.

Primarul a declarat că în perioada 17-26 mai a.c. au  fost amplasate 10 stații de călători, iar alte 14 stații vor fi montate în perioada până în data de 3 septembrie a.c.. Ultimile 14 stații vor fi montate în luna octombrie.

Stațiile sunt realizate din alucubond, sticlă securizată și au în dotare: banca de așteptare; două porturi USB pentru încărcare telefoane mobile; două suprafețe de afișaj, pentru informații legate de traseele de transport; un fronton pe care este imprimat numele stației.

După introducerea sistemului de e-ticketing vor dispărea și taxatoarele din autobuze.