Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că în urma reorganizării Centrului Cultural Bucovina va fi diversificată și activitatea instituției. Niculai Barbă a spus că într-o primă etapă vor fi organizate mai multe evenimente muzicale în care vor fi prezentate și promovate și alte genuri de muzică în afară de cea populară.

Astfel, Barbă a precizat că atelierele muzicale care vor fi prezentate publicului vor fi organizate de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina.

„Vom veni în întâmpinarea publicului cu diferite genuri muzicale și vom începe cu ateliere de muzică clasică. Ne propunem să deschidem seria acestor ateliere din data de 19 septembrie. Astfel, primul eveniment va fi organizat în sala de spectacole de la Teatrul Municipal, iar atelierele vor include recitaluri la pian cu Johannes Onesciuc și vioară cu Cristian Reuț, care vor face și câte o mică introducere pentru fiecare piesă interpretată”, a arătat vicepreședintele CJ Suceava. El a spus că cei doi artiști vor prezenta pe scurt perioada din viața lui Ciprian Porumbescu în care acesta a scris lucrarea, perioada muzicală în care se încadrează, dar și despre firul epic, acolo unde este cazul.

Niculai Barbă a ținut să precizeze că în perioada următoare vor fi organizate și alte evenimentele muzicale la care vor participa instrumentiști din cadrul Centrului Cultural Bucovina, precum și alți invitați, suceveni care performează în orchestre din țară și străinătate. „Vrem să le oferim sucevenilor și acest gen de muzică. Dacă va fi public, și eu cred ca există acest public, ne gândim să oferim periodic recitaluri sau spectacole”, a arătat Niculai Barbă. El a mai spus că CJ Suceava va organiza, în 2021, prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că după ce va fi analizat impactul acestor evenimente în rândul publicului, va putea fi construit un cadru adecvat pentru înființarea unei instituții culturale de profil.

„După reorganizarea Școlii Populare de Artă, urmează să pregătim și alte decizii cu privire la Centrul Cultural Bucovina. Vom continua să diversificăm și să dinamizăm activitatea instituției și, pentru că ne propunem ca în anul viitor să fim parteneri în cât mai multe evenimente, voi propune să avem o serie de întâlniri pe acest domeniu”, a spus Barbă, care a amintit că deja anul acesta CJ Suceava a fost partener în organizarea mai multor evenimente, în care publicul a avut parte de concerte de muzic rock și blues.