Un tânăr în vârstă de 19 ani, care conducea o mașină cu numere de Marea Britanie, a provocat un accident în satul Falcău, comuna Brodina, după ce nu s-a asigurat la ieșirea dintr-o benzinărie. După impact, tânărul de 19 ani a plecat de la fața locului, cu o altă mașină, revenind ulterior. Tânărul nu are permis de conducere și a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni la regimul rutier, ajungând în arest, reținut 24 de ore.

Miercuri seară, în jurul orei 19.15, Poliția Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de producerea unui accident rutier în apropierea stației de benzinărie din satul Falcău, unul dintre șoferi nefiind la fața locului.

Din cercetările ulterioare a rezultat că șoferul unui autoturism Chrysler, la ieșirea din benzinărie pe drumul județean, nu a acordat prioritate de trecere unui Ford Fiesta condus de o șoferiță în vârstă de 29 de ani, din Brodina.

În urma impactului, a fost rănită tânăra de 29 de ani și o femeie de 69 de ani, pasageră în mașina sa.

Din relatările martorilor a rezultat că din cealaltă mașină au ieșit patru tineri, care au plecat de la locul accidentului, cu un alt autoturism. După aproximativ 30 de minute de la producerea accidentului, la fața locului s-a prezentat un localnic de 19 ani, care a precizat că mașina este a sa și că el a fost la volan.

Mirel Alexandru C., în vârstă de 19 ani, tânărul care este posesorul mașinii, nu deține permis de conducere, a indicat baza de date. Atât el, cât și tânăra de la volanul celuilalt autoturism au putut fi verificați cu etilotestul, rezultând că nu erau băuți.

După completarea probatoriului, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

În noaptea de miercuri spre joi, pe numele tânărului care a părăsit locul accidentului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul poliției județene.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Procurorul de caz urmează să stabilească ce măsuri va lua în continuare.

Cu privire la cele două persoane rănite din accident, conducătoarea auto a fost diagnosticată cu contuzie frontală, iar pasagera cu traumatism toraco-abdominal și pelvis, acestea fiind diagnostice preliminare.