Tânărul recidivist care a deposedat de telefoanele mobile doi minori acum câteva luni în Parcul Șipote din municipiul Suceava a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 7 ani și 4 luni de închisoare. Ioan Akbar Biriș, în vârstă de 28 de ani, din Fălticeni, a primit câte 5 ani și jumătate de închisoare pentru fiecare din cele două fapte.  

La mijlocul lunii martie a acestui an, în Parcul Șipote al municipiului Suceava doi minori de 17 ani au fost lăsați fără telefoanele mobile, prin amenințare. Biriș a fost ”convingător” în acțiunea sa folosindu-se de un cuțit tip fluture.

În pedeapsa stabilită de judecători a contat probabil mult și trecutul infracțional al lui Biriș.

Ioan Akbar Biriș are la activ numeroase fapte, tâlhării în stații de autobuz din Suceava. El a făcut un scandal monstru acum câțiva ani în Secția de Poliție Burdujeni, unde a spart un geam.

Judecătoria Suceava a menținut și arestul preventiv al lui Biriș, până la o soluție finală. 
Un al doilea participant la comiterea faptelor, Stan Elvis, în vârstă de 24 de ani, din Pătrăuți, a scăpat mult mai ușor. El a primit 3 ani de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedeapsa fiind suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 4 ani de zile. Cum pedeapsa este cu suspendare, acesta din urmă a scăpat și de arestul preventiv.

Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.