Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Suceava i-a premiat miercuri, 15 septembrie, la sediul instituției, pe elevii din județ care au obţinut media 10 la examenele naţionale în anul şcolar 2020-2021. Elevii au primit din partea conducerii IȘJ Suceava Diplome de excelență și premii în bani. Este vorba de 10 elevi suceveni de 10. Trei elevi au obținut 10 la evaluarea națională și șapte elevi au obținut 10 la bacalaureat.

Cei trei elevi suceveni care au obținut nota 10 la evaluarea națională sunt Alexandru Constantin Vartolomei, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Mihnea Rădășanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Sabin Vasile Vașcovici, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Elevii de 10 la evaluarea națională au primit, fiecare, câte un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei.

 

·       10 la bac

 

IȘJ Suceava i-a premiat cu Diplome de excelență și câte un premiu în valoare de 3.000 de lei pe fiecare dintre cei șapte elevi suceveni care au obținut 10 la bacalaureat: Anamaria Sabie, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Andreea Galanton, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Vultur Lavinia Christiana, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (nu a putut fi prezentă la eveniment), Ciubotariu Daria Ioana, de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, Teleagă Bianca Ioana, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, George Găitan și Elena Cîrdan, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Inspectorul școlar general, prof. Grigore Bocanci, i-a felicitat pe toți elevii de 10, cu precizarea, regretul chiar, că la gala de premiere anterioară au fost 41 de elevi de 10 la examenele naţionale. Tot el a motivat că numărul mai mic de elevi de zece la această ediție este și consecința învățământului online, din cauza pandemiei.

Inspectorul școlar general Grigore Bocanci le-a sugerat tinerilor ca atunci când vor fi oameni realizați să nu uite de comunitatea de unde au plecat, să nu plece toți peste hotare. Unii să se întoarcă în țară și să  ajute la ridicarea acesteia. De aceeași părere a fost și inspectorul școlar general adjunctCiprian Anton, care, la fel, după ce i-a felicitat pe părinții copiilor de zece, pentru că i-au susținut și ajutat în drumul lor spre succes, i-a îndemnat pe tineri ca după terminarea studiilor să se întoarcă „acasă”, măcar unul, doi și să pună umărul la dezvoltarea orașului de unde au plecat.

 

·       Multă muncă, voință și dorința de atinge un vis

 

La eveniment a fost prezent și inspectorul şcolar adjunctIoan Dumitru Puiu, care le-a transmis elevilor de 10 că are mare încredere în ei, „țara noastră are mare nevoie de voi, ne bazăm pe voi și sunt convins că mulți dintre cei de aici veți ajuta la ridicarea țării acolo unde îi este locul”. Elevii premiați au fost însoțiți de profesori, directori de școli, părinți. În scurtele lor intervenții, elevii au spus că oricine poate ajunge acolo unde sunt ei, prin multă muncă, voință și dorința de a atinge un țel, un vis, mulțumindu-le în același timp și profesorilor care i-au pregătit, fără de care poate nu ar fi ajuns la aceste performanțe.