Un bărbat din municipiul Suceava a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare. Soluția dictată de Tribunalul Suceava îl vizează pe Radu Marian Soveja, dar nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară. În cursul anului 2019, o femeie din comuna Ipotești a sunat la 112 şi a anunţat că a izbucnit un incendiu la locuința sa.

Când au sosit polițiștii la locul producerii evenimentului, incendiul era localizat pe latura vestică a clădirii, în zona unei stive de lemne. Acesta a distrus izolația exterioară, partea vestică a acoperișului, cât și încăperile care se aflau pe acea latură. Incendiul a fost stins de pompierii militari de la ISU Bucovina Suceava, care au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că în noaptea respectivă, pe la ora 2.00, Radu Marian Soveja, din municipiul Suceava, s-a deplasat la locuința soților Ionuț P., de 37 ani, și Delia P., din satul Tișăuți, comuna Ipotești, unde a turnat benzină pe o stivă de lemne ce se afla lângă locuință și a aprins-o cu o brichetă, după care a fugit de la fața locului. După aceea, Radu Marian Soveja l-a apelat telefonic pe Ionuț P. și i-a transmis că i-a incendiat locuința.

Ulterior, Radu Marian Soveja a revenit la fața locului, unde a recunoscut faptul că el a incendiat locuința ”prietenului” său, motivând niște neînțelegeri mai vechi.

Întrucât individul prezenta tulburări de comportament, acesta fost condus și internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Burdujeni.

În urma incendiului au rezultat arderea acoperișului din lemn și tablă izolat cu polistiren și vată, pe o suprafață aproximativă de 40 mp, planșeul camerelor de la etaj construit din lemn și rigips pe o suprafață de aproximativ 15 mp, izolația casei pe o suprafață de circa 70 mp și aproximativ 3 mc de lemn, existând pericol de propagare la întreaga casă.