Doi tineri, unul în vârstă de 24 de ani și celălalt de 17 ani, ambii din municipiul Suceava, și-au aflat vineri pedepsele finale în dosarul de tentativă de viol în care sunt arestați din luna ianuarie a acestui an. Ambii au primit condamnări majorate față de cele pronunțate de instanța de fond, respectiv Judecătoria Suceava. Marius Titianu, care a fost judecat și pentru acuzația de tâlhărie, a primit 5 ani și 3 luni, în loc de 3 ani și 11 luni. Ion-Ștefan Burcă, care era minor la data comiterii faptei, a fost obligat să se interneze într-un centru educativ pentru a se putea pune în practică măsura educativă dispusă. Și aici pedeapsa pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Suceava este mai mare, respectiv 1 an și 6 luni în loc de 10 luni. Tinerii au mai fost obligați să plătească victimei daune de 15.000 de euro.

Cei doi au fost trimiși în judecată și acuzați că au încercat să violeze o adolescentă în vârstă de 16 ani în timp ce o plimbau cu o mașină condusă de un prieten în vârstă de 18 ani. Totul s-a întâmplat în ziua de 19 ianuarie a.c., când cei trei tineri au convenit cu fata să o ia de acasă și să se plimbe. După ce au mers prin diferite baruri, pe drumul de întoarcere cei doi tineri care au fost ulterior arestați i-au cerut adolescentei să întrețină raporturi sexuale cu ei, în mașină, numai că aceasta i-a refuzat. Acest lucru nu le-a picat prea bine celor doi, fetei fiindu-i rupte hainele de pe ea și fiind agresată. Cu câțiva kilometri înainte de casă, adolescenta i-a cerut șoferului să oprească mașina, iar acesta s-a conformat. Fata a fugit pe un ogor mai mult dezbrăcată, iar mai apoi a ajuns la Spitalul Județean Suceava.

”Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, având urme de violență care au pledat pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de viol”, s-a stabilit în cadrul anchetei. 

Chiar dacă inițial a refuzat să povestească polițiștilor ce i s-a întâmplat, adolescenta a revenit și a povestit toată întâmplarea.

Anchetatorii au solicitat trei mandate de percheziție și au descins la locuințele celor trei tineri cu care fata a plecat la plimbare în ziua de 19 ianuarie. După percheziții, suspecții au fost duși la audieri la sediul Poliției Șcheia, iar pentru doi dintre ei s-a luat decizia de a fi reținuți pentru 24 de ore, după care au fost arestați. S-a stabilit că al treilea, șoferul, nu a participat la comiterea faptei.