La doar o lună de zile de când lumea zburda încă în vacanțe la munte, la mare, iar pandemia era amintită mai mult în spirit de glumă, 49 din cele 114 localități din județul Suceava sunt în scenariul “roșu”, iar unele au depășit și incidența de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori, ceea ce duce la impunerea de restricții suplimentare.

În total, la data de 7 octombrie, în județul Suceava sunt 3316 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, din care 837 în municipiul Suceava.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități, două au câte un caz în evoluție, 16 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție, iar 68 au peste zece cazuri în evoluție.

În izolare, în afara celor aflate în spital, se află 3150 de persoane, din care 321 intrate în ultimele 24 de ore.       

Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, 3632 persoane se află în carantină, din care 130 intrate în ultimele 24 de ore.

Carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 26180 de persoane declarate vindecate.

Totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava este 112.040, din care 85.962 de persoane cu rapel, iar 5.916 persoane au primit și doza a treia.