Incidența mare a cazurilor de Covid, de peste 6 la mia de locuitori, din municipiile Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc și comunele Bunești, Hârtop, Iacobeni, Pojorâta, Stroiești și Todirești a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava ca începând cu data de 7 octombrie a.c. purtarea măștii de protecție să fie obligatorie și în spațiile publice deschise, nu doar în interior.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele care locuiesc.

CJSU a mai decis ca tot de joi, 7 octombrie a.c., în orașul Siret și din 9 octombrie a.c., ora 00.00, în comunele Drăgoiești, Horodniceni, Mănăstirea Humorului și Vadu Moldovei, în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori și mai mică de 6/1000 locuitori, să se aplice măsuri corespunzătoare scenariului roșu. De asemenea, din 7 octombrie, în comunele Frătăuții Noi și Sucevița și din 9 octombrie, ora 00:00, în comuna Ciprian Porumbescu, în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori se vor aplica măsuri corespunzătoare scenariului galben.  

Începând cu data de 9 octombrie a.c., ora 00:00, în comuna Panaci, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 locuitori se va institui carantina de noapte în zilele de weekend, pentru persoanele nevaccinate. La majoritatea evenimentelor publice și private au acces doar persoanele vaccinate sau care au avut Covid în ultimele 6 luni.