Un tânăr din satul Măriței, comuna Dărmănești, a încercat să revină în țară ascuns în mașina fratelui său, însă, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, a fost găsit de polițiștii de frontieră pe bancheta din spate, ascuns sub bagaje și haine.

Dorin Vasile Biluseac avea emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani de închisoare și a încercat să treacă prin vamă fraudulos. Din păcate pentru el acum și-a înrăutățit și mai mult situația judiciară.

Marți, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere de Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în România s-a prezentat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Suceava. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în România.

Tânărul a declarat că este singur în mașină. Pe bancheta din spate însă, polițiștii l-au găsit ascuns pe Dorin Vasile Biluseac. Luat la întrebări și legitimat, s-a constatat că acesta este căutat de către autoritățile din România pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, pentru furt calificat, loviri şi alte violenţe. Pe numele acestuia există un mandat de executare a pedepsei emis de Judecătoria Suceava și un mandat european de arestare, au constatat polițiștii de frontieră.

Dorin Vasile Biluseac era dat în urmărire generală și figura la secțiunea urmăriți a Inspectoratului General al Poliției Române.

Asupra lui Biluseac polițiștii au găsit şi un permis de conducere care nu îndeplinea condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, fiind după toate probabilitățile fals.

Tânărul în vârstă de 30 de ani va răspunde după acest episod și pentru alte infracțiuni, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. El a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare. Foarte probabil, după întocmirea documentației, tânărul va fi transferat într-un penitenciar, în vederea executării pedepsei de 5 ani de închisoare, deja definitivă. 

Tânărul de la volan, fratele condamnatului, este cercetat și el pentru complicitate la tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat.