Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat suplimentarea numărului de paturi Covid în spitalele județene. În cursul zilei de marți, la propunerea lui Gheorghe Flutur a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a decide măsurile ce trebuie luate în perioada imediat următoare pentru a face față creșterii numărului de pacienți Covid din spitale, în contextul situației epidemiologice din județul Suceava. Flutur a precizat că în urma analizei care s-a făcut în cadrul acestei ședințe, la care au participat managerii de spitale din județ și primarii și viceprimarii unităților administrative în subordinea cărora se află unități spitalicești, s-a decis ca în termen de 48 de ore Direcția de Sănătate Publică să vină cu soluții privind creșterea numărului de paturi Covid, inclusiv în secțiile de anestezie și terapie intensivă.

„De asemenea, începând de miercuri, la nivelul județului va funcționa un grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai tuturor instituțiilor abilitate din județul Suceava, care se va întâlni în fiecare dimineață pentru a face o analiză a situației și a veni cu eventuale propuneri pentru CJSU Suceava. Și vorbim despre propuneri cu privire la sincronizarea unităților medicale din județ în contextul creșterii numărului de pacienți Covid”, a precizat Flutur.

În cursul zilei de marți, Prefectura Suceava a transmis că de luni și marți, în spitalele din județ au fost internate 64 de persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 62 de persoane. Potrivit aceleiași surse, în secțiile de terapie intensivă din spitalele din Suceava, Fălticeni și Vatra Dornei nu mai erau locuri în secțiile de terapie intensivă pentru Covid.