Fundația „Noi Orizonturi” va lansa miercuri, 6 octombrie, în municipiul Suceava, la Liceul cu Program Sportiv, începând cu ora 16:00, programul „Clubul Meseriilor Rurale”. Organizatorii invită cadre didactice, bibliotecari, asistenți sociali sau alți adulți care doresc și se pot implica voluntar să organizeze activități experiențiale, la ore dar și după școală, într-una din instituțiile locale ale localității. Ei vor putea parcurge trei etape, trei modalități de implicare de-a lungul anului școlar 2021-2022:„Activități. Au în ajutor un catalog cu peste 100 de activități, o serie de webinarii cu specialiști și posibilitatea de apela la un fond de 300 lei/îndrumător pentru achiziția de materiale necesare realizării activităților;  Proiecte. Doritorii vor putea participa la un program de formare pentru dezvoltare și scriere de proiecte, mentori pentru fiecare grup interesat și posibilitatea de a apela la un fond de max. 2.000 lei/proiect pentru a-l pune în practică; Școli/tabere de vară. Au la dispoziție un ghid de organizare, pregătire cu specialiști și posibilitatea de a apela la un fond de 1.500 lei/comunitate pentru a organiza o tabără în vara 2022”.

„Prin Clubul Meseriilor Rurale, elevii au ocazia să se reîntâlnească cu elemente comune din satul lor, dar cu o altfel de experiență de învățare”, a declarat Anca Gaidoș, director - Fundația „Noi Orizonturi”.

·       Program pentru elevii care provin din mediul rural

Programul Clubul Meseriilor Rurale poate fi accesat la bibliotecă, la clasă, ca activitate extracurriculară, dar în școală, în cluburile Green Impact/Impact/Cercetași, etc. în parohie, de altfel oriunde este o gazdă bună și unul, doi îndrumători adulți. Cu ajutorul Montana State University și 4-H SUA și cu finanțare din partea Romanian-American Foundation, partener strategic și Lidl România, partener de extindere națională, începând cu anul 2021-2022, Fundația „Noi Orizonturi” oferă acest program tuturor elevilor care provin din mediul rural, oferind îndrumătorilor finanțări în valoare totală de 160.000 lei. Clubul Meseriilor Rurale este derulat cu sprijinul Ministerul Educației, Institutului Național al Patrimoniului, Departamentului de Dezvoltare Durabilă.

În județul Suceava sunt deja dezvoltate, cu sprijinul Fundației „Noi Orizonturi”: Clubul Green Impact Panaci, găzduit de școală, comuna are acum brand de „Tărâmul Izvoarelor”, la Dorna-Arini, membri ai grupului Cercetașii Curioși au amenajat un traseu către PiatraStănoaiei; muzee virtuale realizate de elevii școlilor „Sf. Ilie” și „Aurelian Stanciu”  - Salcea, „Școala Altfel”, în compania plantelor medicinale organizată de elevii școlii din Neagra Șarului. Mai multe informații direct pe pagina programului: https://meserii-rurale.noi-orizonturi.ro