În cursul săptămânii trecute, pe raza comunei Sucevița, în suprafața de fond forestier aparținând Primăriei comunei Sucevița, administrată de către Ocolul Silvic privat Bucovina, delegații Gărzii Forestiere Suceava au constatat în urma verificărilor un număr de 41 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori.

“Volumul total al arborilor tăiați ilegal este de aproximativ 58 mc, ceea ce face ca valoarea totală a prejudiciului să fie de 44.165 de lei.

În acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori, furt, precum și alte fapte ce pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni”, a precizat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Alte tăieri ilegale au fost identificate într-o suprafață privată fără contract de asigurare a serviciilor de pază cu o structură silvică autorizată, pe raza comunei Moldovița. În această locație, delegații Gărzii Forestiere Suceava au identificat un număr de 16 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori având un volum total de 26,28 mc, valoarea totală a prejudiciului fiind de 16.139 lei.

Și în acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și furt.

“Instituția noastră va continua activitățile de monitorizare și control într-o deplină transparență, atât în zonele de risc, cât și în restul suprafețelor de fond forestier, astfel încât să asigurăm și să promovăm respectarea prevederilor legale aferente regimului silvic”, a mai spus conducerea GF Suceava.