O bătrână în vârstă de 94 de ani a murit călcată de un vehicul greu la semafoarele temporare de pe DN 17, la Ilișești, unde se lucrează pentru stabilizarea prăbușirii pe verticală a carosabilului. Accidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 12.00, după un scenariu ca-n filmele de groază.

Femeia în vârstă de 94 de ani se deplasa pe marginea drumului, în zona bisericii vechi din Ilișești, unde mașinile staționau în coloană, la semafor. Aceasta a ajuns la un moment dat în dreptul unui vehicul greu, a trecut pe lângă el, iar când a ajuns în dreptul cabinei a făcut un pas la stânga, spre cabină. Având unghiul mort, șoferul a pus în mișcare ansamblul de vehicule, la schimbarea semaforului, fără a avea cum să o vadă pe biata vârstnică. Bătrâna a fost prinsă sub roata din dreapta-față. Șoferul vehiculului greu, din Sălaj, nici măcar nu și-a dat seama că a călcat un om. El a rulat o bună perioadă, după care a oprit, în urma semnalizărilor pe care le-a primit de la ceilalți participanți la trafic, care au sesizat că s-a produs o tragedie.

O ambulanță ajunsă la fața locului a constatat că bătrâna de 94 de ani avea încă semne vitale. A fost urcată în ambulanță și dusă la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, însă în scurt timp s-a constatat decesul.  

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

După cum a informat și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, traficul rutier de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a fost oprit complet în urma acestui accident, pentru preluarea victimei și efectuarea de cercetări la fața locului de către polițiștii rutieri. Mașinile au fost dirijate, în măsura în care s-a putut, pe rute alternative.